maandag, oktober 20, 2008

opiniepeiling vs waterpeil

Terwijl de wereld in z'n greep gehouden wordt door het gevecht om de kiesmannen tussen McCain en Obama, maakt de oudste bestuurslaag van Nederland zich op voor een geheel eigen strijd: waterschapsverkiezingen. Tussen 13 en 25 november zijn de stembussen geopend.

Waar mensen in de Verenigde Staten mensen gegrepen worden door retoriek en de belofte van verandering, levert het waterschap andere reacties op. "Zijn er verkiezingen dan?" of "Wat zijn waterschappen dan?". Daar komt bij dat bij de waterschapsverkiezingen een partij of zeven meedoen. Dus dan zit een man(/vrouw) tegen man(/vrouw) gevecht er niet in.

Is dat erg?

Op zich niet. Waterschappen functioneren al eeuwen op de achtergrond en dat verklaart wellicht waarom ze tot op de dag van vandaag bestaan. Aan de andere kant staat er wel degelijk wat op het spel. Waterschappen houden zich bezig met de kwaliteit van het water en de kwantiteit van het water. Met andere woorden: zorgen dat er genoeg zoet water is, maar tegelijkertijd waken dat het ons door klimaatverandering straks niet over de schoenen loopt. En de vraag die in Nederland altijd gesteld wordt: wie gaat dat betalen?

In dat opzicht zijn de waterschapsverkiezingen een minder grote ver-van-mijn-bed-show dan de verkiezing van de ´leader of the free world´. Kortom: Rock the vote!

Labels:

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Ik heb nog geen oproep of stemformulier mogen ontvangen. Komt die nog?

6:17 p.m.  
Blogger Daan Bultje zei...

De stemformulieren worden rond 12 november verzonden.

7:21 p.m.  
Blogger Daan Bultje zei...

De stemformulieren worden rond 12 november verzonden.

7:22 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Okee, bedankt! Ben weer helemaal gerustgesteld. ;-)

8:44 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage