dinsdag, juni 22, 2004

Zo, het derde tentamen zit er alweer op. Het gaat best redelijk deze weken. Geschiedsfilosofie II en Fries voor niet Friestaligen heb ik inmiddels gehaald, en vanavond heb ik een poging gewaagd bij 'Etniciteit, Nationalisme en Kosmopolitisme'. Dat vak behandelt vraagstukken als: versterken democratisering en de civil society etnische tegenstellingen, of voorkomt het die juist. Dat zijn aardige vraagstukken, want enerzijds kun je zeggen: door meer democratie heeft iedereen wat te zeggen. Maar wanneer in een land een hele grote en een hele kleine etnische groep meedoen aan open verkiezingen, dan bestaat het risico dat de overheersing van de kleine groep democratisch gelegitimeerd wordt. Het is dus nu afwachten hoe de docent dit antwoord beoordeelt. Ben benieuwd.
Komende vrijdag staat m'n laatste tentamen op het programma, Geschiedsfilosofie I, en dan heb ik even een hele tijd niets.



Oh ja, zou ik toch bijna vergeten te vertellen dat een brugklas van het Gomarus College afgelopen donderdag op bezoek is geweest in het provinciehuis. Een mooi stel bij elkaar, 28 stuks, niet op hun mondje gevallen. Scherpe vragen: wat is het nu van een koningin als ze alleen haar handtekening zet onder de benoeming van de Commissaris der Koningin. Het is altijd mooi werk om schoolklassen rond te leiden. De statenzaal waarin de Staten al sinds 1602 vergaderen is natuurlijk ook heel imposant. En sinds kort staat er een maquette van de Zuiderzeelijn bij de balie van de nieuwbouw. Dat geeft een goed beeld van de toekomstige verbinding met de randstad.
Check de jongerensite van de Provincie Groningen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage