zondag, november 29, 2009

Onafhankelijke analyse Publiek Private Samenwerking Blauwestad

Afgelopen week werd bekend dat het college van Gedeputeerde Staten tot een ontbindingsovereenkomst gekomen is met Koop Holding, waarmee de publiek-private samenwerking in het project Blauwestad eindigt. Mijn fractie heeft daarover het volgende persbericht uit laten gaan. Naar aanleiding daarvan ben ik onder andere geïnterviewd door TV Noord en Binnenlands Bestuur.

PvdA: onafhankelijke analyse Publiek Private Samenwerking Blauwestad

De PvdA Statenfractie Groningen reageert positief op de ontbindingsovereenkomst die het college van Gedeputeerde Staten met Koop Holding overeengekomen is en de publiek-private samenwerking in het project Blauwestad beëindigt. Gegeven de omstandigheden is de samenwerking met één private partij niet langer verantwoord en is het in het belang van het project om de overeenkomst zo goed mogelijk te ontbinden en de blik op de toekomst te richten.

De PvdA houdt vast aan het concept van Blauwestad, ondanks de tegenvallende kavelverkoop en de doorwerkende gevolgen van de economische crisis. Dit vertrouwen is gesterkt door de zichtbare effecten die het project in de afgelopen tijd al op het omliggende gebied gehad heeft. Het heeft geleid tot nieuwe vormen van bedrijvigheid en daarmee tot een groei van werkgelegenheid. Daarom is het nu zaak de continuïteit van de ontwikkeling van Blauwestad te waarborgen en toe te werken naar een publiek-publieke samenwerking tussen de provincie Groningen en de nieuwe gemeente Oldambt. Dit vereist goed overleg, zowel tussen de betrokken overheden als met belanghebbenden zoals de bewoners van Blauwestad.

Bij het zetten van een nieuwe stap in een groot project als Blauwestad, is het goed terug te kijken. De provincie is vele jaren onderdeel geweest van een Publiek Private Samenwerking en nu dit ten einde komt is het belangrijk het afgelopen proces, de constructie van samenwerking en de effectiviteit en de doelmatigheid hiervan te analyseren. Vooral om hier lering uit te kunnen trekken, met het oog op toekomstige vormen van gebiedsontwikkeling. De PvdA Statenfractie hecht grote waarde aan een onafhankelijke analyse en acht de noordelijke rekenkamer, een onafhankelijk onderzoeksorgaan van Provinciale Staten, hiertoe het geëigende orgaan.

Interview TV Noord:

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage