dinsdag, oktober 06, 2009

Gezonde babbel

Potverdikke, alweer een tijdje niet geblogd. Snel, een excuus. Ehm, iets van een nieuwe trend, DSB, griep, nee dat is het niet. Juist, ik heb het! Twitter! Daar komt het door. Vroeger liep je een paar dagen rond met een idee voor een blog, tot je er eens lekker voor ging zitten om het in een paar alinea's op te tikken. Maar sinds ik twitter, knal ik de hele tijd mijn gedachten de wereld in zodra ze in me opkomen. Het lucht wel op en 140 tekens zijn snel gevuld. Maar het komt het bloggen niet ten goede. Maar ik weet het goed gemaakt: vandaag blog ik en kondig de nieuwe blog meteen aan via Twtter zodra die online staat.

Want er is genoeg gebeurd de afgelopen tijd. (Followers via Twitter, niet gaan lopen klagen dat ik de volgende wetenswaardigheden in een eerder stadium al getweet heb!). Zo heb ik gejobhopt. Sinds 15 september werk ik bij het UMCG als beleidsmedewerker Healthy Ageing. Op initiatief van onder andere het UMCG is een netwerk gevormd van organisaties, bedrijven en overheden rondom het thema gezond ouder worden. Dan moet je niet meteen aan ouderen denken: het gaat om het hele proces van ouder worden, dus van de wieg tot het graf. Het doel is dat Noord-Nederland binnen Nederland en Europa de specialistische regio wordt als het gaat om gezond ouder worden. Het is mijn taak om het idee 'Healthy Ageing' wat concreter te maken, zowel binnen het UMCG als daarbuiten, zodat het wat meer gaat leven. Dus een leuke mix van beleid en communicatie.

Een belangrijke pijler van Healthy Ageing is LifeLines, een onderzoek onder 165.000 mensen, vooral Noord-Nederland, die gedurende 30 jaar gevolgd worden. Het doel is om erachter te komen waarom de ene persoon gezond oud wordt en de andere relatief jong bepaalde klachten krijgt. Zie de reportage van RTV Drenthe:



En voor de liefhebber is er ook een nieuwe Healthy Ageing-brochure

Labels: , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage