maandag, oktober 03, 2005

Een kwestie van communicatie


Hoe bereik je de inwoners van Groningen? Hoe communiceer je zo optimaal mogelijk met je achterban? Hoe kunnen we onze communicatiemiddelen zo optimaal mogelijk benutten?
Het zijn permanente vraagstukken voor een politieke partij, maar sinds vorige week zijn het ook hele concrete vragen aan een groepje Communicatie-studenten van de Hanzehogeschool. Een tijdje terug kwam de vraag binnen of wij als PvdA Statenfractie niet een communicatie-project hadden waar een aantal Hanze-studenten zich op konden storten. Een nuttig advies van buiten de eigen organisatie kan nooit kwaad natuurlijk, dus hebben we bovenstaande vragen op papier gezet. Afgelopen donderdag kwam het groepje studenten langs om gebrieft te worden. Hierbij bleek al snel dat onze vragen te ver uit elkaar lagen om met een nuttig advies te kunnen komen. Het bereiken van PvdA-leden vergt een heel andere strategie dan het bereiken van alle partijloze inwoners van Groningen. Dus over anderhalve week komen ze met een eigen onderzoeksvoorstel. Wel zo efficiënt. Ik heb er wel vertrouwen in.

Het bereiken van jongeren is een vak apart. De Provincie Groningen zet een nuttig middel in: de sms-poll. Jongeren geven zich op via school (verspreid over de regio) en krijgen dan een stelling toegestuurd op hun gsm. Vervolgens sms-en ze terug of ze het met de stelling eens zijn of niet. Op 12 september ontvingen ze de stelling: 'ik wil meer/vaker sporten'. Hierop kwamen 149 reacties (20%), waarbij 82% aangaf meer te willen gaan sporten. De respons van 20% schijnt bijzonder hoog te zijn voor de doelgroep. Op basis van de uitslag zal verder gepraat worden met jongeren in de provincie over de zaken die nodig zijn om ze ook daadwerkelijk meer aan het sporten te krijgen. De sms-poll is in elk geval een goede mogelijkheid gebleken om de Groninger jongeren om hun mening te vragen. Op die manier praat je niet alleen over maar ook mét ze.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage