vrijdag, december 16, 2005

Dertig coole trashcans

een aantal voorbeelden van ingestuurde ontwerpen
Ontwerp een coole trashcan. Die opdracht werd vorige maand naar scholieren in de hele provincie gestuurd. Het resultaat lag vanmiddag verspreid over de tafels in een zaaltje van het provinciehuis. De beste acht van in totaal dertig inzendingen. Echt geweldig om te zien wat er allemaal bedacht is. Heel veel goeie ideeën om het leuker te maken je afval in een vuilnisbak te gooien. Nu was het zaak om het beste ontwerp te kiezen. De deskundige jury bestond in de eerste plaats uit de drie scholieren die het idee van een vuilnisbakontwerpwedstrijd bedacht hadden. Zij werden bijgestaan door een medewerker van de milieudienst, een van onze trendspotters, een student van kunstacademie Minerva, Gedeputeerde Ineke Mulder en ondergetekende.

Alle ontwerpen werden kritisch tegen het licht gehouden: spreekt het aan, is het uitvoerbaar, is het te maken van gerecycled materiaal en is het ontwerp goed toegelicht. Wat dat laatste betreft was er echt werk van gemaakt, tot maquettes aan toe. Maar je kan nog zo objectief mogelijk punten toekennen op basis van alle criteria, uiteindelijk moet je toch een goed gevoel hebben bij het winnende ontwerp. En het mooie was dat vrijwel alle aanwezigen direct een goed gevoel hadden bij de winnaar.

de jury in beraad
Maar hoe ziet het winnende ontwerp er dan uit? Dat zal duidelijk worden op 30 januari, tijdens de provinciale voorronde van het Nationaal Jeugddebat. Dan zal in elk geval het uitgewerkte ontwerp van de winnende vuilnisbak bekend gemaakt worden. Dit ontwerp wordt uitgevoerd en de trascan zal op het schoolplein van de ontwerper komen te staan.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage