donderdag, mei 18, 2006

Noordelijke rappers trekken de lijn

De actie ‘hier trekken we de lijn’ heeft steun gekregen van de noordelijke hiphop. De Friese rapper MC Remon en zijn Groningse collega Barneveld hebben samen het nummer we trekken de lijn opgenomen. In het nummer bekritiseren ze het voornemen de Zuiderzeelijn te schrappen in het Fries, Gronings, Nederlands en Engels. Vanaf vandaag is ‘We trekken de lijn’ gratis te downloaden op www.hiertrekkenwedelijn.nl.

MC Remon is onder andere bekend als ´De Friese correspondent´ in het SBS6-programma 6Pack en door zijn samenwerking met de Friese troubadour Piter Wilkens. Op het ogenblik zijn er drie clips van MC Remon te vinden op The Box: Ik wurd der gek fan, hou het leuk... en tel af....

Ook Barneveld (aka MC Sherlock) is bepaald geen onbekende in de Nederlandse hiphop-scene. Zo maakt hij deel uit van Zombi Squad en startte hij het programma Urbanizm op Oog TV.

MC Remon & Barneveld zullen het nummer we trekken de lijn live ten gehore brengen tijdens de demonstratie ´Hier trekken we de lijn´ op 23 mei in Den Haag. Daar zullen 1000 gratis singles van ´we trekken de lijn´ uitgedeeld worden onder de demonstranten.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage