dinsdag, januari 31, 2006

Winnaar TrashCan be Cool bekend

Tijdens de Groninger voorronde van het Nationale Jeugddebat 2006, had ik de eer om de winnaar van de TrashCan be Cool bekend te maken. Peter-Jan Kooyenga van het Louwerscollege in Grijpskerk ontwierp de coolste vuilnisbak en won daarmee een fotoprinter.

Daarnaast werden een aantal schetsen gepresenteerd van hoe de vuilnisbak er uiteindelijk uit zal komen te zien. Het is de bedoeling dat het ontwerp ook echt uitgevoerd zal worden en op het schoolplein van de winnaar geplaatst wordt.
Een jaar eerder was een groep jongeren tijdens zo´n zelfde voorronde van het Jeugddebat met het idee gekomen dat het cool gemaakt moest worden om je troep in de vuilnisbak te gooien. Om erachter te komen hoe een coole vuilnisbak er uit zou moeten zien, werd een ontwerpwedstrijd voorgesteld. Ik heb daarop de toezegging gedaan me daarvoor in te zetten.
Ook dit jaar kwamen de verschillende groepen met leuke voorstellen. Zo was er het idee om een film te maken over de manier waarop jongeren beter zouden kunnen communiceren. Een ander groepje kwam met het voorstel een provinciale activiteitencommissie in te stellen voor jongeren. Deze zou de spreiding van activiteiten voor jongeren moeten regelen. Een derde groep kwam met het idee om een soort Olympische Spelen voor de provincie Groningen te organiseren. En tenslotte kwam het voorstel om een budget-kamp te organiseren, waar scholieren in drie dagen kunnen leren hoe ze met geld om moeten gaan. Het was aan Marco Out (VVD Statenfractie) en ondergetekende om toezeggingen te doen aan de hand van deze voorstellen. We hebben ons best gedaan de groepen zoveel mogelijk tegemoet te komen, en de te ondernemen acties zijn in het komende jaar weer te lezen op deze site.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage