donderdag, september 07, 2006

Een dag 4daagse

De heer Van D. zit rustig te wachten in zijn rolstoel, klaar voor de derde etappe van de jaarlijkse Rol-/Wandel 4-daagse "Innersdijk". (Innersdijk is een gecombineerd verpleeghuis en biedt verpleeghuiszorg aan mensen met psychogeriatrische problematiek en aan mensen die langdurig ziek zijn) Een wisselende groep vrijwilligers duwen hem en de andere 50 deelnemers in een rolstoel deze 4 dagen door de omgeving van Beijum. Vandaag behoren vier Groninger statenleden en 10 leden van het trendspotteam (die de provincie Groningen van advies voorzien op het gebied van jongeren) tot de vrijwilligers. We krijgen, om ongelukken te voorkomen, een spoedcursus 'rolstoelrijden'. Handig om even te weten hoe je de stoep het beste op en af kunt gaan.

We gaan in drie groepen op pad. De duwers zijn herkenbaar aan de fel oranje t-shirts, waardoor er drie oranje linten door het landschap wandelen. (een voorbode voor de die avond te spelen EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Wit-Rusland) De heer Van D. en ik gaan als een trein (voor zover de overige wagons het toelaten). We zien een paar klimmers aan de buitenmuur van Bjoeks, in de Kardinge-plas zwemmen drie futen en een lange-afstandzwemmer, het zonnetje schijnt en halverwege worden we van een glas drinken en een koekje voorzien. Erg gezellig. Achter ons heft een mevrouw de klassieker 'de paden op, de lanen in' aan. Zo maken ze ze niet meer.

Na ongeveer anderhalf uur komen we weer terug bij ons startpunt. Daar worden we hartelijk begroet door de klanken van een draaiorgel. We deinen mee op 'De vlieger' van André Hazes (Dré voor intimi) en een Sound of Music-medley. De heer Van D. vindt het wel mooi zo en ik breng 'm naar binnen. We drukken elkaar de hand, het was een wederzijds genoegen. Morgen komt zoon Van D. voor de laatste etappe en is hij in vertrouwde handen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage