zondag, september 17, 2006

Van de partij


Een zaal vol noordelijke partijgenoten discussieerde gisteren over het concept-landelijke verkiezingsprogramma van de PvdA. Er zijn altijd punten die beter en scherper kunnen, maar het algemene gevoel is positief. We kunnen in het noorden goed uit de voeten met dit programma. Partijvoorzitter Michiel van Hulten benadrukte nog maar eens dat de PvdA zich hard maakt voor de snelle trein tussen de randstad en Noord-Nederland door de polder. Maar wat er ook gebeurt: de gereserveerde 2,7 miljard euro blijft beschikbaar voor het Noorden "En Flevoland hoort daar niet bij" voegde Van Hulten daar aan toe. Daar kun je wat mee.

Daarnaast wil de PvdA het schrappen van regionaal beleid (Kompas) terugdraaien. Dus niet alleen kiezen voor de 'sterke' regio's maar ook de zwakkere gebieden een impuls geven. Zoals Wim Kok al zei: Nederland kan zich geen periferie veroorloven.

De komende maanden gaan we dus weer de straat op: eerst voor de Kamerverkiezingen in november en vervolgens maken we het af bij de Statenverkiezingen in maart 2007. Ik ben zeker weer van de partij. Laat het me even weten als je ook mee wil doen! (ikdoemee@daanbultje.nl)

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage