zaterdag, december 30, 2006

Lijstjes, ze maken ons kapot meneer!

Het jaar 2006 loopt op z´n eind en ze duiken op bij bosjes: de lijstjes! De Top 2006 (Radio Donna), de Top 4000 (Radio 10 Gold), Alle 50 Goud (RTV Noord) de Top 538 (driemaal raden) en natuurlijk de Top2000 op Radio 2.

Aanvankelijk schrok men bij Radio 2 van het succes van hun lijst. Maar die schroom hebben ze van zich afgeworpen. Nu worden schaamteloos tig mailtjes per uur voorgelezen van mensen die zóó genieten van de Top2000. Heel Nederland schijnt fluitend in de file te staan, disfunctionele families veranderen in toonbeelden van harmonie, allemaal dankzij de Top2000.

Maar zoals gezegd, is het succes de mensen van Radio 2 wat naar het hoofd gestegen. Zo hebben ze vorig jaar zo lopen mieren over Avond van Boudewijn de Groot, dat het nummer Bohemian Rhapsody van de toppositie verdreef. Heiligschennis! Het is een mooi nummer, daar niet van, maar het heeft niet de kracht van een klassieker. Zo hebben de Godfather-films nu eenmaal wat extra´s ten opzichte van de andere kwaliteitsfilms. Maar het gedrag van de Radio 2 DJ’s is levensgevaarlijk. In deze roerige tijden moet je er vanuit kunnen gaan dat Bohemian Rhapsody de beste plaat allertijden is. Gelukkig hebben de luisteraars dit jaar orde op zaken gesteld, Queen op 1, en zie daar: het gaat opeens weer een stuk beter met de economie.

Ik moet hier wel bij aantekenen dat de top 10 van de Top2000 dit jaar werd vastgesteld in een vage live-tv-show. De kijkers moesten, hoe kan het ook anders, sms´en welke van de tien hoogst genoteerde liedjes op één moest komen. Hoe verzin je het. Aan de andere kant: Medy van der Laan zou het zo gewild hebben…

Overigens is de titel van deze blog een variatie op nummer 1677 van bovenstaande 'lijstje'

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage