zondag, november 19, 2006

In naam van de roos

Het laatste weekend voor de verkiezingen, je kan er de klok op gelijk zetten: aan de bak! Rozen, balonnen en flyers uitdelen dwars door de provincie. Zaterdag reden drie PvdA-busjes door Groningen. Ik zat op de route Veendam, Winschoten, Appingedam en Delfzijl. De sfeer in die plaatsen was goed. Wel veel mensen die moe worden van het feit dat iedere keer wanneer ze de tv aanzetten, er een politicus te zien is. Overkill is in dit geval een understatement te noemen. Ook veel mensen gesproken die zeer gemotiveerd zijn om een eind te maken aan de samenwerking tussen VVD en CDA en weten dat daar een sterke PvdA voor nodig is.



Het aanbieden van een rode roos is een goede manier om een gesprek te starten. Ik snap daarom ook niet waarom minister Verdonk zo´n punt maakt van het geven van een hand. Rita, geef dus geen hand maar een roos!


Maar dit volledig terzijde.

Op straat werden niet alleen rozen en flyers uitgedeeld, maar ook pepernoten. De sint is weer in het land. In Delfzijl liepen we de goedheiligman met zijn kornuiten tegen het lijf. Een van de pieten nam zelfs plaats op de kunststof koe waarmee PvdA-kandidaat Harm Evert Waalkens (door de dierenbescherming twee jaar op rij gekozen tot dierenbeschermer van het jaar) door Nederland trekt.


Kortom: hoewel het weer zo langzamerhand guur begint te worden, lijkt een linkse lente zich af te tekenen.


Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage