vrijdag, november 10, 2006

Jiskefet

Woensdag bereikte me een leuk bericht:
na de TrashCan be Cool-wedstrijd in Groningen gaat ook de gemeente Achtkarspelen een vuilnisbakontwerpwedstrijd organiseren. Het initiatief kwam van een groep meiden, opererend onder de naam 'Girls Only'. Ze deden mee aan de Wegwijsdagen op het gemeentehuis van Achtkarspelen, waar scholieren die dag de dienst uitmaken. Verschillende groepen moesten tijdens een speciale jongerenraadsvergadering met voorstellen komen rond het thema 'Groen: Natuur(lijk)'. Girls Only presenteerden hun voorstel onder het motto "Stop je vuil in je eigen zak of in de gaafste afvalbak" en wisten een meerderheid te behalen.

Dus nu gaan ze een afvalbakontwerpwedstrijd organiseren op AOC Buitenpost, OSG Singelland Surhuisterveen en Lauwers College Buitenpost en Surhuisterveen. De school met het coolste ontwerp gaat deze zelf uitvoeren tijdens de lessen beeldende vorming en techniek. De afvalbak wordt onthuld op de winnende school en vervolgens ook op de overige scholen geplaatst.

Mooi om te zien hoe scholieren vaak hele practische oplossingen zoeken voor een bepaald probleem. Daar kan de politiek soms nog wel wat van leren. Alleen daarom is het al goed dat ze zo nu en dan de gemeente- en provinciehuizen overnemen!

Labels: , ,

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

het heeft niks met een jiskefet te maken, maar gefeliciteerd met je hoge plaats op de conceptlijst!

Pieter de Boer

3:52 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage