zaterdag, december 09, 2006

Gezakt noch gestegen: lekker op 9

Gewestelijke vergaderingen waar de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden vastgesteld, hebben altijd een bijzondere sfeer. Een zaal vol partijgenoten; altijd weer de vraag: gaat er nog iemand proberen hoger op de lijst te komen? Ondanks twee van die pogingen, heeft het gewest de kandidatenlijst voor Provinciale Staten ongewijzigd vastgesteld. Dat betekent dat ik bij de komende Statenverkiezingen op plek 9 van lijst 1 sta. Een erg mooie plek, ben er erg blij mee.

Het gewestelijk bestuur had bij mijn kandidatuur een motivatie om van te blozen:

"Daan was een jonge nieuwkomer in de fractie. In zeer korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot de stille kracht op organisatorisch terrein, zonder de politieke inhoud van zijn werkzaamheden uit het oog te verliezen. Hij is ondanks zijn leeftijd coach. Hij weet professionaliteit in de fractie te brengen op het gebied van publiceren en het ontwikkelen van publiciteit. Hij is procesregisseur. Lid van het fractiebureau. Verzorger van het ICT gebeuren. Bewaker van de politieke relevantie van mededelingen en inhoudelijke stukken. Hij is tevens facilitator. Is mede bepaler van het campagnegebeuren geworden. Maakt deel uit van de commissie Economie en Mobiliteit. Schrijf momenteel bij de Wiardi Beckman Stichting een rapport over Regionaal Economisch Beleid. Hij weet studie, werk en statenlidmaatschap uitstekend te combineren. Zal binnenkort zijn Master geschiedenis behalen."

Het komende halfjaar zal mijn leven voor een belangrijk deel in het teken staan van de campagne: een draaiboek maken, acties opzetten, vrijwilligers werven en de straat op. We gaan er wat moois van maken op 7 maart!

Labels: , ,

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Zou de "Verzorger van het ICT gebeuren" ervoor kunnen zorgen dat dat linkje naar de kandidatenlijst werkt? Bedankt!

9:39 p.m.  
Blogger Daan Bultje zei...

Dag Harry, de verzorger van het ICT-gebeuren had even een http teveel in de link staan. Groeten,
Daan

8:33 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Bedankt Daan. Lijst gezien, er staan niet zoveel echte nieuwelingen op. Verkiesbaar van die nieuwelingen is bovendien alleen Fatma Mete. Maar zij scheidde zich toch af van de PvdA-fractie in Veendam, een paar jaar geleden, na gedoe met het bedrijf van haar broer dat op haar naam stond?

12:41 p.m.  
Blogger Daan Bultje zei...

Dat ben ik niet met je eens. Op 6 staat Mabel Schalij. Verder heb je op 15, 17 en 18 ook nieuwe kandidaten die met het stemmenaantal van de vorige verkiezingen er ook in zouden komen. Uitgaande van 15 zetels en coalitiedeelname. Fatma Mete heeft inderdaad een tijd op persoonlijke titel in de raad van Veendam gezeten, maar is nu weer lid van de PvdA en kandidaat voor de Staten.

9:02 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage