vrijdag, februari 23, 2007

Vriendschappelijke ontmoeting Duitsland-Nederland in Mediacentrale

De nieuwe generatie sociaal-democraten uit Noord-Duitsland en Noord-Nederland ontmoet elkaar komende zaterdag in de Mediacentrale. Leden van de JS in de PvdA uit Groningen en van hun zusterorganisatie JUSOS uit Oldenburg gaan met elkaar in discussie over de toekomst van de economische ontwikkeling in hun regio en over de kansen die er liggen wanneer je over grenzen heen kijkt.

Het idee dat Groningen meer moet kijken naar de mogelijkheden die in het oosten liggen, begint steeds meer vorm te krijgen. Maar concepten als de Noordelijke Ontwikkelings As (samenwerking tussen Noord-Nederland, Noord-Duitsland, Scandinaviƫ en de Baltische staten) hebben pas kans van slagen wanneer individuen uit die verschillende gebieden elkaar ook echt leren kennen. Het is daarom van belang dat de nieuwe generatie politici daarbij betrokken wordt.

Tijdens de bijeenkomst in de Mediacentrale zal dr. Philip Abernathy, oprichter van het innovatieve ICT-bedrijf Wisdom, een presentatie verzorgen. Dit wordt gevolgd door een discussie, waaraan naast de leden van de JS Groningen en de JUSOS, ook PvdA Europarlementariƫr Thijs Berman en Kamerlid Harm Evert Waalkens aan deel zullen nemen.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur met een lunch, waarna om 12.45 uur het inhoudelijke gedeelte start. Het totale programma duurt tot 15.00 uur.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage