dinsdag, april 10, 2007

Geef je mening over de nieuwe commissaris van de koningin

Commissaris der Koningin Hans Alders stopt ermee en daarom is de procedure gestart om een vervanger te zoeken. Sinds afgelopen zaterdag hebben inwoners van de provincie Groningen de mogelijkheid hun mening te geven over het profiel van de nieuwe commissaris van de koningin in de provincie Groningen. Op www.provinciegroningen.nl kan je een enquête invullen

De enquête stond zaterdag al in het Dagblad van het Noorden en komt deze week (10 - 14 april) in de huis-aan-huisbladen te staan. Maar digitaal invullen is veel makkelijker. Je hebt tot en met 20 april de tijd om je reactie te geven. De resultaten van de enquête zullen in de profielschets een belangrijke rol spelen. Eind april stellen Provinciale Staten de profielschets van de nieuwe commissaris vast en bieden zij die aan minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken aan, tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten.

De voorbereiding voor de benoeming van een nieuwe commissaris van de koningin is inmiddels gestart. Er wordt een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie voert gesprekken met de kandidaat-commissarissen en eind juni legt ze twee kandidaten aan Provinciale Staten voor.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage