woensdag, juni 13, 2007

What´s going on


Gisteren mocht ik de première van de film ´What´s going on: Provinciale Staten in beeld´ inleiden in de Statenzaal. Een mooi project van het provinciale Trendteam: de club jongeren die de Provincie Groningen van advies voorziet. Op de vraag hoe het best aan jongeren duidelijk gemaakt kan worden wat de provincie zoal doet, kwamen zij met het idee om een filmpje te maken. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met de mensen van TOF-media om het idee verder uit te werken: script verzinnen, spoedcursus film maken volgen en vervolgens ook zelf acteren.

Het resultaat mag er zijn. In een filmpje van een kwartier wordt helder duidelijk gemaakt waar de provincie zich mee bezig houdt: openbaar vervoer, cultuur, ambulancevervoer, openbare veiligheid en muskusratten vangen. Naast de leden van het trendteam speelden ook een aantal statenleden (waaronder ondergetekende) en CdK Alders een kleine rol in het filmpje.

De aanwezigen – de hoofdrolspelers, hun familie, leraren, de mensen van TOF, provinciale ambtenaren en statenleden – waren bijzonder enthousiast over 'What's going on'. Gezien de acteerprestaties van vooral Jaap, Lotte, Sanne, Valérie, en Iris, kan RTV Noord gerust zijn over het beschikbare talent voor toekomstige regiosoaps.

Het filmpje wordt de komende tijd gebruikt bij bezoeken van groepen scholieren aan het Provinciehuis en bij gastlessen die statenleden gaan verzorgen op scholieren. Bovendien zal het binnenkort ook on-line te zien zijn op de provinciale website. Zodra dit zover is, zal ik de link hier vermelden.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage