zaterdag, juli 17, 2004

De terreurmolen

Letten we even op?
1, Het kabinet komt met een vage melding van terreur, ingegeven door adviezen van de AIVD. Hier en daar worden hokjes neergezet bij wat gebouwen. Al snel wordt melding gemaakt van het feit dat de politie in veel gevallen van niets weet.
2, Organisatoren van grote evenementen hebben via het nieuws vernomen dat er verhoogde terreurdreiging is. Ze bellen de politie: die weten van niets. Maar organisatoren nemen geen enkel risico, het zal maar gebeuren dat Bin Laden de kermis van Tilburg bestookt, dus extra beveiliging.
3, Journaal maakt melding van extra beveiliging bij grote evenementen.
4, Ouders van kinderen die grote evenementen bezoeken, zien het journaal en zeggen tegen hun kinderen: ga maar niet, want ik hoorde dat ze bij de organisatie rekening houden met terreuraanslagen.
 
Zo zal het door blijven gaan. Straks meldt het journaal dat grote evenementen steeds slechter bezocht worden vanwege de terreurdreiging. What's next? Hamsteren bij de supermarkten omdat mensen liever niet meer op zaterdag boodschappen doen omdat ze dan een soft target zijn? Het kan toch niet zo zijn dat iedere keer wanneer een terrorist in zijn neus peutert, hele samenlevingen in paniek raken, gevoed door merkwaardige, non-communicatieve acties van een zogenaamd ' krachtdadig' kabinet.  
 
 

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage